Overwin dyslexie op school met Learning is Power

BLOG DELEN:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

Overwin dyslexie op school met Learning is Power

Als we het over dyslexie op school hebben, duiken er vaak dezelfde verhalen op. Slimme kinderen die zich een weg banen door de schooljaren, maar ergens struikelen over de hordes van lezen en schrijven. Het is alsof hun brein een andere taal spreekt, eentje die niet helemaal samengaat met de traditionele manier van onderwijs. En dat is precies waar de schoen wringt.

Stel je voor: je zit in de klas, en terwijl de rest van de groep vlotjes door de tekst heen gaat, ben jij nog bezig om de eerste zin te ontcijferen. Niet omdat je niet slim genoeg bent, verre van zelfs. Je brein werkt gewoon anders. Dyslexie betekent vaak dat je potentieel verborgen blijft achter de uitdagingen met lezen en schrijven. Het is alsof je een marathon loopt met een rugzak vol stenen.

Maar het verhaal hoeft niet zo te eindigen. Er zijn manieren om die rugzak lichter te maken, om te laten zien wat je écht kunt. En dat begint met het begrijpen en aanpakken van de kernproblemen van dyslexie op school. Daarover verder in deze blog meer. 

Op school wordt vaak een standaard manier van lesgeven gebruikt, maar die past niet bij iedereen. Zeker niet bij leerlingen met dyslexie. Het is alsof iedereen dezelfde schoenen moet dragen, ongeacht de maat. Dat wringt, vooral als je dyslexie hebt. 

Je bent misschien super slim, maar die standaard aanpak maakt het leren onnodig moeilijk. Hier komt Learning is Power om de hoek kijken. Onze cursus gooit het over een andere boeg met leermethoden die speciaal zijn ontworpen voor de unieke manieren waarop jouw brein informatie verwerkt. 

Het is alsof je eindelijk schoenen vindt die perfect passen. ‘Leren Leren’ biedt technieken en strategieën die echt aansluiten bij wat leerlingen met dyslexie nodig hebben, zodat de kloof tussen potentieel en prestaties kleiner wordt.

Dyslexie op school: Zo help Learning is Power Leerlingen met dyslexie

Leerlingen met dyslexie hebben vaak veel moeite met het vlot lezen van woorden en zinnen, wat leidt tot problemen met begrijpen en onthouden van de stof.

In onze cursus leren we onze cursisten hoe ze zich zo goed mogelijk voor kunnen bereiden op het leren voor toetsen. Dit proces, bekend als ‘priming’, helpt om de hersenen voor te bereiden op wat komen gaat en kan het begrip en de verwerking van de informatie verbeteren.

Dyslexie kan het vermogen om correct te spellen en samenhangend te schrijven beïnvloeden, waardoor schriftelijke opdrachten een grote uitdaging worden.

We leren onze cursisten hoe ze duidelijker en overzichtelijker antwoord kunnen geven op toetsvragen. Dit levert veel meer punten op per vraag, waardoor het cijfer ook een stuk hoger wordt.

De extra inspanning die nodig is om te lezen en te schrijven kan leiden tot vermoeidheid en concentratieproblemen, wat het leren nog moeilijker maakt.

Onze cursus zit bomvol concentratie methoden en strategieën. Daarnaast bevat de cursus een overzichtelijke checklist, die onze cursisten op hun studieplek kunnen leggen en gemakkelijk kunnen volgen om hun concentratie te vergroten.

Veel leerlingen met dyslexie hebben ook een langzamere verwerkingssnelheid, wat betekent dat het langer duurt om informatie te verwerken en te begrijpen.

Een van de modules in de cursus is specifiek ontworpen om het begrijpen van informatie te verbeteren. In deze module, leren we onze cursisten bewezen methoden (zoals mindmappen) om informatie overzichtelijk te maken, waardoor ze de informatie sneller en makkelijker kunnen begrijpen en onthouden.

Dyslexie kan het plannen en organiseren van taken bemoeilijken, waardoor leerlingen moeite hebben om op schema te blijven met hun schoolwerk.

De gestructureerde opzet van onze cursus, inclusief de handige checklists, biedt leerlingen een duidelijk leerpad en helpt bij het ontwikkelen van organisatorische vaardigheden.

Het leren van een nieuwe taal kan bijzonder moeilijk zijn voor leerlingen met dyslexie, vooral wanneer het gaat om het lezen en schrijven in die taal.

Hoewel onze cursus zich niet specifiek richt op vreemde talen, kunnen de algemene leerstrategieën die worden aangeboden, zoals memorisatietechnieken en studietips, ook toegepast worden op het leren van talen.

Leerlingen met dyslexie kunnen zich geïsoleerd voelen of gepest worden vanwege hun leeruitdagingen, wat hun schoolervaring negatief beïnvloedt.

Door verbeterde schoolprestaties en zelfvertrouwen zullen onze cursisten zich positiever voelen, wat hun sociale interacties en relaties met leeftijdsgenoten verbetert.

De constante uitdagingen en druk om te presteren op school kunnen leiden tot verhoogde niveaus van stress en angst bij leerlingen met dyslexie.

Onze cursus biedt technieken voor stressmanagement en ontspanning, gericht op het verminderen van school gerelateerde (faal)angst.

Wij bieden met onze online cursus ‘Leren Leren’ een revolutionaire benadering voor leerlingen met dyslexie, door middel van een flexibele, online leeromgeving. Hier zijn de uitgebreide voordelen van onze cursus:

Onze cursus is voor het grootste gedeelte gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. We bespreken alleen leermethoden en -strategieën, waarvan bewezen is dat ze in de praktijk werken.

Verder komen er persoonlijke inzichten en methoden in terug van onze oprichter, die via zijn vmbo, havo én vwo diploma’s, uiteindelijk een universitaire opleiding heeft afgerond.

Ook in onze reviews op Trustpilot, kun je zien dat we een bewezen succesverhaal aanbieden. Dit blijkt niet alleen uit onze reviews, maar ook uit het feit dat minder dan 1% van onze klanten, gebruik maken willen van onze ‘niet goed, geld terug’ garanties.

Deze cursus biedt ongekende flexibiliteit, waardoor leerlingen op elk moment en overal toegang hebben tot onderwijs van hoge kwaliteit. Hierdoor kunnen ze leren in een tempo dat bij ze past, wat cruciaal is voor het overwinnen van dyslexie-gerelateerde uitdagingen.

Onze zorgvuldig ontworpen quizzen stimuleren actief leren door kennis te testen, begrip te verdiepen en geheugen te versterken. Elke quiz is een stap voorwaarts naar het beheersen van de leerstof, specifiek afgestemd op de behoeften van leerlingen met dyslexie.

Met onze fysieke hulpmiddelen verlies je nooit de draad in je leerproces. Stappenplannen voor het leren van sociale vakken, exacte vakken en talen, templates om te mindmappen, checklists om zo efficiënt en effectief mogelijk te leren, planners voor een overzichtelijke planning en nog veel meer!

Deze dienen als een persoonlijke gids die je door de cursus én door je leerproces leiden, zodat je verzekerd bent van een efficiënte en effectieve studietijd. Ze zijn essentieel voor de structuur en richting van de cursus.

We hebben zoveel vertrouwen in onze cursus dat we 90-dagen lang garantie geven op het halen van betere cijfers. Als cursisten de volledige cursus volgen, maar toch geen betere cijfers halen, dan heb je binnen 90 dagen recht op je geld terug! Dit onderstreept onze toewijding aan kwaliteit en de tevredenheid van onze cursisten.

In tegenstelling tot tijdelijke oplossingen zoals bijles en huiswerkbegeleiding, biedt onze cursus ‘Leren Leren’ duurzame vaardigheden die leerlingen hun hele leven kunnen toepassen. Dit maakt onze cursus een waardevolle investering in de toekomst van elke leerling met dyslexie.

Door te Leren-Leren wordt dyslexie op school een uitdaging die met vertrouwen tegemoet kan worden gezien, dankzij onze doeltreffende, levenslange leeroplossingen.

Dyslexie op school: dyslexie geeft stress en frustratie

We weten natuurlijk dat school een grote uitdaging is voor leerlingen met dyslexie. We horen bijna dagelijks ouders die niet meer weten hoe ze hun kinderen hiermee moeten helpen. 

Als wij ze vervolgens vertellen hoe we het probleem aanpakken, dan merken we duidelijk dat er weer wat hoop tevoorschijn komt. En als hun kinderen beginnen met de cursus dan zien we keer op keer een geweldige verandering. Hun cijfers gaan niet zomaar een beetje omhoog; ze maken een sprong vooruit. Dit komt doordat ze de lesstof echt gaan begrijpen en beheersen. 

Het is alsof de puzzelstukjes ineens in elkaar vallen. En dat is precies wat we willen bereiken: dat leerlingen met dyslexie niet alleen beter presteren op school, maar ook zelfverzekerder worden over hun eigen kunnen. Dat is de kracht van ‘Leren Leren’ bij Learning is Power in actie bij dyslexie op school.

Ook het boosten van zelfvertrouwen is een prachtig resultaat van onze cursus. Stel je voor: een leerling die begint met twijfels over hij kan, maar door onze aanpak leert in te zien hoeveel hij daadwerkelijk in z’n mars heeft! Het is alsof je een bloem ziet opbloeien. Van iemand die zich onzeker voelt door dyslexie op school, naar iemand die vol zelfvertrouwen de klas binnenstapt. Dat is de kracht van echt begrijpen hoe je leert.

Twee van de grootste nadelen van dyslexie op school, zijn de schoolstress en examenvrees die het met zich meebrengt. Onze cursus ‘Leren Leren’ pakt dit aan met slimme stress- en faalangstmanagementtechnieken, en voorbereiding op toetsen en examens. Zo leren scholieren hoe ze kalm en geconcentreerd kunnen blijven, zelfs als het spannend wordt. 

Dit is superbelangrijk, want een relaxte houding maakt leren een stuk makkelijker en effectiever. Door deze aanpak krijgen leerlingen de tools in handen om op een gezonde manier met schooluitdagingen om te gaan, waardoor ze zich minder zorgen maken en zich beter kunnen focussen op wat echt telt: hun succes op school.

Bij Learning is Power weten we hoe uitdagend dyslexie op school kan zijn. Daarom hebben we iets speciaals: onze ‘Betere Cijfers Garantie’. We geloven zo in de kracht van onze cursus dat we durven te beloven dat je kind betere cijfers gaat halen. En dat is niet zomaar een belofte. Het laat zien hoe toegewijd we zijn aan het succes van elke leerling die met ons meedoet.

Deze garantie geeft ouders en scholieren een extra stukje zekerheid. We begrijpen dat het verbeteren van schoolresultaten bij leerlingen met dyslexie een echte uitdaging kan zijn. Maar met onze cursus, die speciaal ontworpen is om deze uitdaging aan te gaan, willen we laten zien dat het mogelijk is. En mocht het toch niet werken zoals gehoopt, dan staan we klaar met onze garantie en krijg je zonder problemen je geld terug. Zo simpel is het.

Over Tim

Het is mijn passie om tieners en hun ouders te begeleiden tijdens de middelbare schooltijd.

Samen werken we aan betere cijfers, meer zelfvertrouwen en minder stress!