Waarom leren leren?

Waarom is een online cursus "leren leren" beter dan huiswerkbegeleiding en bijles?

Lange termijn oplossing

We beginnen met de belangrijkste reden. Een cursus “leren leren” is een lange termijn oplossing voor de problemen die pubers op de middelbare school tegen komen, zoals slechte cijfers, weinig motivatie en moeite met concentratie.

Tijdens het volgen van een cursus “leren leren” leren ze namelijk verschillende methoden, technieken, tips & tricks die ze tijdens het leren voor proefwerken, repetities en so’s toe kunnen passen. Op die manier kunnen ze de informatie zo goed en zo snel mogelijk begrijpen, onthouden en toepassen.

Wat is 'leren leren'? Waarom is een cursus leren leren beter dan bijles en/of huiswerkbegeleiding?

Korte termijn hulpmiddelen

Huiswerkbegeleiding en bijles zijn daarentegen allebei korte termijn hulpmiddelen. Want hoewel ze allebei op de korte termijn goed kunnen helpen, lossen ze de problemen op de lange termijn niet op. Daardoor heeft je puber volgende week, volgende maand én volgend jaar weer huiswerkbegeleiding of bijles nodig, om zijn of haar zaakjes op orde te krijgen.

Bij het volgen van een cursus leren pubers wél hoe ze een bepaald onderdeel van wiskunde beter kunnen begrijpen, hoe ze die moeilijke Engelse woorden snel kunnen onthouden en hoe ze die lastige Duitse grammatica toe kunnen passen.

En nogmaals, huiswerkbegeleiding en bijles kunnen goed werken, maar ze lossen de problemen niet op. Daarvoor heeft je puber een lange termijn oplossing nodig!

Online cursus geeft vrijheid

De tweede reden is dat een online cursus veel meer vrijheid geeft aan je puber. Bijles en huiswerkbegeleiding zijn altijd op een bepaald tijdstip, op een bepaalde locatie. Daar heeft je puber weinig over te zeggen en dat gebrek aan vrijheid zorgt ervoor dat ze er met tegenzin naartoe gaan, waardoor de kans veel kleiner is dat ze goed gefocust en geconcentreerd met school bezig zijn.

Een online cursus geeft ze veel meer vrijheid, omdat ze zelf kunnen bepalen waar, wanneer en hoe vaak ze de video’s willen bekijken. Daardoor is de motivatie om er aan te werken honderden keren groter. Netflix is niet voor niets veel populairder geworden dan de bioscoop. Het geeft namelijk veel meer VRIJHEID!

Dat mag wat kosten zeker?..

De derde en laatste reden zijn de kosten. Huiswerkbegeleiding kost gemiddeld tussen de €230 en €450 PER MAAND! Bijles kost gemiddeld tussen de €15 en €35 per uur (afhankelijk van de ervaring van de docent). En die bedragen tikken natuurlijk al snel aan, als je uit gaat van 9 tot 10 schoolmaanden per jaar. Daarbij komt dus ook nog eens dat het korte termijn oplossingen zijn en het probleem dus niet bij de wortel aanpakken.

Een online cursus is daarentegen een eenmalige aankoop, waar je vervolgens levenslang gebruik van kunt maken én dat het probleem WÉL bij de wortel aanpakt. Die eenmalige kosten van een online cursus zijn dan wel hoger dan bij huiswerkbegeleiding of bijles, maar op de lange termijn zul je er juist DUIZENDEN EURO’S MEE BESPAREN! De kosten van onze cursus bedragen maximaal €247.

JULLIE KUNNEN HET VOLGENDE SUCCESVERHAAL ZIJN!

Begin vandaag nog en je zult niet alleen het leven van je kind(eren) verbeteren, maar zeker ook dat van jezelf!