Overwin ADHD op school met Learning is Power

BLOG DELEN:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

Overwin ADHD op school met Learning is Power

Wanneer we het over ADHD op school hebben, horen we vaak dezelfde verhalen. Verhalen over intelligente kinderen die hun weg op school proberen te vinden, maar vaak struikelen over de uitdagingen van concentratie en organisatie. Hun brein lijkt constant op zoek naar nieuwe prikkels, wat niet altijd aansluit bij de gestructureerde aanpak van het traditionele onderwijs.

Beeld je in: je zit in de klas, en terwijl de rest van de groep zich goed kan focussen op de les, dwaalt jouw aandacht af naar allerlei gedachten. Dit is niet omdat je het niet begrijpt of omdat je niet intelligent genoeg bent. Integendeel, jouw hersenen zijn simpelweg iets anders ingericht. 

Op deze manier kan ADHD ervoor zorgen dat je ware potentieel verborgen blijft achter de uitdagingen van aandachtstekort en hyperactiviteit. Het is alsof je probeert te leren in een omgeving die constant tegen je werkt.

Echter, dit hoeft niet het einde van het verhaal te zijn. Er zijn strategieën om deze uitdagingen te overwinnen en te laten zien waartoe je echt in staat bent. Dit begint met het herkennen en aanpakken van de kernuitdagingen van ADHD op school. In deze blog duiken we dieper in op hoe Learning is Power hierbij kan helpen.

ADHD op school: Learning is Power helpt je

Veel scholen gebruiken nog steeds een ‘one-size-fits-all’ aanpak voor hun leerlingen, die lang niet altijd aansluit bij de behoeften van elke leerling. Dit geldt vooral voor leerlingen met ADHD, die het moeilijk vinden om goed te presteren in het strakke systeem van het ‘gewone’ onderwijs. Het is alsof van alle leerlingen verwacht wordt dat ze dezelfde maat kleren dragen, ongeacht hun lichaamsbouw. Dit leidt tot ongemak en frustratie, vooral voor leerlingen met ADHD.

Deze leerlingen zijn vaak uitzonderlijk creatief en intelligent, maar de traditionele onderwijsmethoden kunnen hun leerproces onnodig moeilijk maken. Dit is waar onze online cursus ‘Leren Leren’ van Learning is Power een verschil maakt. We introduceren een nieuwe manier van leren, helemaal aangepast aan de manier waarop leerlingen met ADHD informatie opnemen.

Met ‘Leren Leren’ lijkt het alsof leerlingen met ADHD eindelijk leermethoden vinden die “precies goed” voor ze zijn. We bieden technieken en strategieën die direct inspelen op hun behoeften, waardoor ze de kloof tussen hun potentieel en hun daadwerkelijke prestaties kunnen overbruggen.

Leerlingen met ADHD vinden het vaak moeilijk om hun aandacht bij lessen te houden, wat leidt tot gemiste informatie en gaten in hun kennis.

Onze cursus ‘Leren Leren’ introduceert technieken zoals gefocuste aandachtsoefeningen en korte, boeiende leersessies om de aandacht van leerlingen met ADHD vast te houden. Dit verbetert hun vermogen om informatie op te nemen en te behouden.

De impulsiviteit en hyperactiviteit die ADHD met zich meebrengt, kunnen het moeilijk maken voor leerlingen om stil te zitten en zich te concentreren op hun werk, wat hun leerproces belemmert.

We bieden strategieën voor zelfregulatie en bewegingspauzes binnen onze cursus, waardoor leerlingen met ADHD leren hoe ze hun energie op een goede manier kunnen richten op hun werk en hun focus kunnen verbeteren tijdens het leren.

Het constant zoeken naar stimulatie kan leiden tot concentratieproblemen, waardoor het voor leerlingen met ADHD lastig is om langere tijd aan éé taak te werken.

Onze cursus omvat een reeks concentratieverhogende technieken, zoals de pomodo-techniek en een gepersonaliseerde leeromgeving die leerlingen helpt hun concentratie te vergroten. De overzichtelijke concentratie-checklist helpt ze bovendien om georganiseerd en gefocust te blijven tijdens het leren.

Leerlingen met ADHD worstelen vaak met uitstelgedrag en tijdmanagement, wat resulteert in gemiste deadlines en onvoltooide taken.

Door de gestructureerde opzet van onze cursus, inclusief duidelijke doelen en tijdsgebonden taken, leren leerlingen hoe ze hun tijd effectief kunnen beheren en uitstelgedrag kunnen overwinnen.

Leerlingen met ADHD kunnen zich geïsoleerd voelen of gepest worden vanwege hun leeruitdagingen, wat hun schoolervaring negatief beïnvloedt.

Door verbeterde schoolprestaties en zelfvertrouwen zullen onze cursisten zich positiever voelen, wat hun sociale interacties en relaties met leeftijdsgenoten verbetert.

De dagelijkse uitdagingen en de druk om te presteren kunnen leiden tot hogere stress- en angstniveaus bij leerlingen met ADHD.

We bieden technieken voor stressmanagement en ontspanning aan, gericht op het verminderen van (school)stress en het bevorderen van een kalme, gefocuste leerervaring.

Onze cursus biedt een innovatieve manier van leren voor leerlingen met ADHD, door een flexibele, online leeromgeving te gebruiken. Hier zijn de voordelen van onze cursus:

Onze cursus is voor het grootste gedeelte gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. We bespreken alleen leermethoden en -strategieën, waarvan bewezen is dat ze in de praktijk werken.

Verder komen er persoonlijke inzichten en methoden in terug van onze oprichter, die via zijn vmbo, havo én vwo diploma’s, uiteindelijk een universitaire opleiding heeft afgerond.

Ook in onze reviews op Trustpilot, kun je zien dat we een bewezen succesverhaal aanbieden. Dit blijkt niet alleen uit onze reviews, maar ook uit het feit dat minder dan 1% van onze klanten, gebruik maken willen van onze ‘niet goed, geld terug’ garanties.

Deze cursus biedt ongekende flexibiliteit, waardoor leerlingen op elk moment en overal toegang hebben tot onderwijs van hoge kwaliteit. Hierdoor kunnen ze leren in een tempo dat bij ze past, wat cruciaal is voor het overwinnen van ADHD-gerelateerde uitdagingen.

Onze zorgvuldig ontworpen quizzen stimuleren actief leren door kennis te testen, begrip te verdiepen en geheugen te versterken. Elke quiz is een stap voorwaarts naar het beheersen van de leerstof, specifiek afgestemd op de behoeften van leerlingen met ADHD.

Met onze fysieke hulpmiddelen verlies je nooit de draad in je leerproces. Stappenplannen voor het leren van sociale vakken, exacte vakken en talen, templates om te mindmappen, checklists om zo efficiënt en effectief mogelijk te leren, planners voor een overzichtelijke planning en nog veel meer!

Deze dienen als een persoonlijke gids die je door de cursus én door je leerproces leiden, zodat je verzekerd bent van een efficiënte en effectieve leerstijl. Ze zijn essentieel voor de structuur en richting van de cursus.

We hebben zoveel vertrouwen in onze cursus dat we 90-dagen lang garantie geven op het halen van betere cijfers. Als cursisten de volledige cursus volgen, maar toch geen betere cijfers halen, dan heb je binnen 90 dagen recht op je geld terug! Dit onderstreept onze toewijding aan kwaliteit en de tevredenheid van onze cursisten.

In tegenstelling tot tijdelijke oplossingen zoals bijles en huiswerkbegeleiding, biedt onze cursus ‘Leren Leren’ duurzame vaardigheden die leerlingen hun hele leven kunnen toepassen. Dit maakt onze cursus een waardevolle investering in de toekomst van elke leerling met ADHD.

Door te Leren-Leren wordt ADHD op school een uitdaging die met vertrouwen tegemoet kan worden gezien, dankzij onze doeltreffende, levenslange leeroplossingen.

Het is algemeen bekend dat school een behoorlijke uitdaging kan vormen voor leerlingen met ADHD. Dagelijks spreken we ouders die worstelen met de vraag hoe ze hun kind het beste kunnen ondersteunen.

Wanneer we onze aanpak uitleggen, zien we vaak een sprankje hoop terugkomen. En zodra hun kinderen met onze cursus beginnen, zien we keer op keer een geweldige verandering. Hun cijfers gaan niet zomaar een beetje omhoog; ze maken een sprong vooruit. Dit komt doordat ze de lesstof echt gaan begrijpen en beheersen. 

Het lijkt alsof plotseling alle stukjes op hun plaats vallen. En dat is exact ons doel: ervoor zorgen dat leerlingen met ADHD niet alleen op school uitblinken, maar ook meer zelfvertrouwen krijgen in hun eigen capaciteiten. Dat is de kracht van onze ‘Leren Leren’ methode bij het aanpakken van de uitdagingen die ADHD op school met zich meebrengt.

Verbeter je schoolprestaties met Learning is Power

Een van de meest waardevolle resultaten van onze cursus is de boost in zelfvertrouwen die leerlingen ervaren. Beeld je in: een leerling die start met onzekerheid over haar eigen capaciteiten, maar door onze methodiek ontdekt hoeveel potentieel ze daadwerkelijk heeft. 

Het is alsof je een bloem ziet opbloeien. Van iemand die zich onzeker voelt door zijn of haar ADHD op school, naar iemand die vol zelfvertrouwen de klas binnenstapt. Dat is de kracht van écht begrijpen hoe je leert.

Twee van de grootste nadelen van ADHD op school, zijn de schoolstress en examenvrees die het met zich meebrengt. Onze cursus ‘Leren Leren’ pakt dit aan met slimme stress- en faalangstmanagementtechnieken, en voorbereiding op toetsen en examens. Zo leren scholieren hoe ze kalm en geconcentreerd kunnen blijven, zelfs als het spannend wordt. 

Dit is superbelangrijk, want een relaxte houding maakt leren een stuk makkelijker en effectiever. Door deze aanpak krijgen leerlingen de tools in handen om op een gezonde manier met schooluitdagingen om te gaan.

Bij Learning is Power begrijpen we de unieke uitdagingen die ADHD met zich meebrengt in het onderwijs. Daarom bieden we iets bijzonders: onze ‘Betere Cijfers Garantie’. We hebben zoveel vertrouwen in de effectiviteit van onze cursus dat we beloven dat je kind betere schoolresultaten zal gaan halen. Dit is geen loze belofte, maar een bewijs van onze toewijding aan het succes van elke leerling die deelneemt aan onze cursus.

Onze ‘Betere Cijfers Garantie’ biedt de zekerheid dat je kind betere schoolresultaten zal gaan halen met onze cursus. Als er binnen 3 maanden geen verbetering in de cijfers is, ondanks het voltooien van de cursus, storten we het volledige aankoopbedrag terug op je rekening.

Deze garantie biedt ouders en leerlingen extra zekerheid. Het verbeteren van schoolprestaties voor leerlingen met ADHD kan een aanzienlijke uitdaging zijn, gezien hun strijd met concentratie, organisatie en het volhouden van aandacht. Onze cursus is echter specifiek ontworpen om deze uitdagingen aan te pakken en te overwinnen. 

We willen aantonen dat met de juiste ondersteuning en strategieën, verbetering gegarandeerd is. Mocht de cursus desondanks niet aan de verwachtingen voldoen, dan bieden we zonder problemen een volledige terugbetaling. Zo eenvoudig is het.

Over Tim

Het is mijn passie om tieners en hun ouders te begeleiden tijdens de middelbare schooltijd.

Samen werken we aan betere cijfers, meer zelfvertrouwen en minder stress!