Pakketten

Mini cursus

Naast de cursus bieden we ook een aantal losse video’s aan, waarmee je een beeld krijgt van de cursus en de inhoudelijke informatie.

Volledige cursus

Naast de cursus bieden we ook een aantal losse video’s aan, waarmee je een beeld krijgt van de cursus en de inhoudelijke informatie.

Losse video's

Naast de cursus bieden we ook een aantal losse video’s aan, waarmee je een beeld krijgt van de cursus en de inhoudelijke informatie.

Plannen: een zin over deze module

Motivatie: een zin over deze module

Doelen stellen: een zin over deze module

Cursusopbouw

Zes diepgaande modules over het complete, bewezen systeem efficiënt en effectief leren + vier extra video's over bijvoorbeeld faalangst

MODULE 1

Introductie

We beginnen met de introductie module. Ik leg uit hoe de cursus werkt en wat de cursisten moeten doen om alles uit de cursus te halen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de kans op succes met dit soort introductie video’s het grootst is. 

Daarnaast bespreken we in deze module ook de basisonderdelen van het efficiënt en effectief leren, namelijk: mindset, motivatie, het stellen van doelen, de werking van hersenen en plannen.

MODULE 2

Binnenkomen

Dit is de eerste stap in het leerproces. De stof die leerlingen moeten leren, moet namelijk op de een of andere manier binnen komen.

In deze module bespreken we hoe je de informatie zo goed én zo snel mogelijk binnen krijgt. Bijvoorbeeld door je perfect voor te bereiden op het leerwerk en ervoor te zorgen dat je je altijd en overal goed kunt concentreren.

Bijna alle leerlingen verspillen zeeën van tijd bij deze stap in het leerproces. Tijd die je met hele simpele tips kunt besparen. Daarnaast is de eerste stap tijdens het leren natuurlijk cruciaal voor het halen van een goed resultaat. Daarom leg ik in deze module uit hoe je deze stap zo goed mogelijk zet!

MODULE 3

Begrijpen

Nadat je die eerste stap in het leerproces hebt gezet, is het natuurlijk belangrijk dat je alles wat je leert, ook echt begrijpt.

Daarom staat de derde module volledig in het teken van het begrijpen van de informatie die leerlingen voor een toets moeten leren.

Gelukkig deel ik in deze module mijn beste methoden en technieken om ervoor te zorgen dat je alles kunt leren begrijpen. Op die manier voorkom je namelijk dat je de stof wel binnenkrijgt, maar uiteindelijk niet kunt gebruiken op de toets omdat je er niks van begrijpt.

Begrijpen is lang niet altijd even makkelijk voor een leerling. Daarom is het ook zo extreem belangrijk dat je verschillende manieren kunt gebruiken om de vaak ingewikkelde stof op de middelbare school altijd te kunnen begrijpen. Maar gelukkig leer je dat in deze module!

MODULE 4

Onthouden

Module 4 staat in het teken van misschien wel de BELANGRIJKSTE stap in het leerproces, namelijk het onthouden van alle informatie. Natuurlijk moet je voor deze stap eerst de stof binnenkrijgen en begrijpen. Maar uiteindelijk gaat het erom dat je alles onthoudt.

  • Hoe krijg je informatie van je werkgeheugen naar je lange termijn geheugen?
  • Hoe vaak moet je stof herhalen om alles goed te onthouden?
  • Hoe zorgt het oefenen van de stof ervoor dat je alles onthoudt?

Dit zijn een paar van de vragen die we in deze module beantwoorden. Daarnaast deel ik wederom al mijn tips & tricks om er voor te zorgen dat het onthouden van informatie een eitje wordt, zoals bijvoorbeeld de methode van Loci…

MODULE 5

Toepassen

Het “moment suprême” is aangebroken. Het moment waar het al die tijd om ging. Je toets staat voor de deur. Maar hoe zorg je er nou voor dat je geen black-out krijgt…?

In deze module bespreken we hoe je er als leerling voor zorgt dat al je harde werk tijdens de voorbereiding niet voor niets is geweest.

Het moeilijkste gedeelte zit er op dit moment al op:

  1. je hebt je goed voorbereid,
  2. je begrijpt alle stof,
  3. en je hebt alles onthouden, 

dus de toets is enkel nog een formaliteit. Even die voldoende ophalen en dan weer lekker tijd om leuke dingen te doen.

Maar in deze laatste kernmodule bespreek ik dus nog hoe mijn cursisten voorkomen dat ze foutjes maken tijdens hun toets. Ook niet geheel onbelangrijk natuurlijk.

MODULE 6

Hoe nu verder?

Wat hebben we allemaal besproken? Hoe kun je alles toe gaan passen? Hoe moet je nu verder?

Dat zijn de laatste vragen die we in deze module bespreken. Nu dat we alle stof hebben besproken is het de bedoeling dat de cursisten alles ook daadwerkelijk toe gaan passen. Beetje zonde van de tijd anders hè…

Geen zorgen. Alle informatie uit de cursus spreekt voor zich en is ontzettend makkelijk toe te passen, omdat alles stap-voor-stap wordt uitgelegd met het gebruik van voorbeelden.

Toepassen wordt een eitje, leren wordt een eitje, goede resultaten halen wordt een eitje, de middelbare school wordt een eitje.

EXTRA MODULE

Geef me die extra's!

Alle kern elementen van het efficiënt en effectief leren hebben we besproken.

Maar dat betekent niet dat we klaar zijn. Als je het mij vraagt zijn er namelijk nog een aantal belangrijke onderwerpen die behandeld moeten worden.

De belangrijkste daarvan zijn faalangst en stress. 2 van de vervelendste gevolgen van de middelbare school.

In deze laatste module bespreken we onder andere hoe je zowel faalangst, als stress onder controle kunt krijgen en op de lange termijn zelfs helemaal uit je leven kunt verdrijven.

Daarnaast behandelen we ook hoe je als leerling je resultaten het beste kunt evalueren, om jezelf op die manier constant te kunnen verbeteren.

Losse video's

Naast de cursus bieden we ook een aantal losse video’s aan, waarmee je een beeld krijgt van de cursus en de inhoudelijke informatie.

Wat kun je verwachten?

Dit is de eerste video van de cursus en geeft een idee hoe de video's in elkaar zitten en hoe de informatie wordt gepresenteerd.

Plannen

Hierin behandelen we o.a. (1) waarom plannen belangrijk is, (2) waar een goede planning aan moet voldoen, en (3) hoe je ervoor zorgt dat je je planning ook daadwerkelijk uitvoert

Motivatie

Hierin behandelen we o.a. (1) waarom motivatie belangrijk is, (2) het begrip motivatie en het verschil tussen intrinsieke en extrinsieke motivatie, en (3) wat discipline inhoudt en wat het met motivatie te maken heeft.

Doelen stellen

In deze video staat het belang van het stellen van doelen centraal. We behandelen o.a. (1) aan welke voorwaarden een goed doel moet voldoen, (2) hoe je doelen kunt stellen die bij je passen, en (3) hoe deze zich in de loop der tijd kunnen ontwikkelen.